Amigurumi konijn

Amigurumi steken

Amigurumi steken

Wie nog niet goed kan haken kan dit zichzelf aanleren door middel van vele filmpjes die er online te vinden zijn via you-tube. Of koop hier een haakpatroon en ontdek hoe simpel het eigenlijk is, als je maar de steken kunt lezen die in de patronen weergegeven worden. ¬†Maar om te leren haken is het raadzaam om te beginnen met gewoon haakgaren.¬†Hier volgt een uitleg over de haaksteken…..

l = losse
hv = halve vaste
v = vaste
hst = half stokje
st = stokje
dst = dubbel stokje

een begin maken
Maak een magische ring en haak het aantal vasten wat je nodig hebt in de ring. Zoek voor uitleg van de magische ring op het internet.

l = losse
Sla de draad om de haaknaald heen en trek deze door de steek heen die op de haaknaald zit.

hv = halve vaste
Steek de naald door een gemaakte steek, sla de draad om de haaknaald en trek deze door beide lussen heen.

v = vaste

Steek de naald door een gemaakte steek, sla de draad om de haaknaald en trek deze door de eerste lus heen. Je hebt nu 2 lussen op je haaknaald zitten. Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal deze door de 2 lussen.

hst = half stokje
Sla de draad om je haaknaald heen en steek de naald door een volgende steek. Sla weer de draad om de haaknaald en haal deze door de steek. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald zitten. Sla dan weer de draad om de haaknaald heen en haal de draad door de 3 lussen.

st = stokje
Sla de draad om je haaknaald heen en steek de naald daarna door de volgende steek. Sla weer de draad om de haaknaald en haal deze door de steek. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald zitten. Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal deze door de 2 eerste lussen. Sla weer de draad om de haaknaald en haal deze door de 2 overgebleven lussen.

dst = dubbel stokje
Sla de draad tweemaal om de haaknaald heen en steek de naald daarna door de volgende steek.
Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal de naald daarna door de eerste steek. Je hebt nu 4 lussen op je haaknaald zitten. Sla dan de draad om de haaknaald heen en haal de draad door de eerste 2 lussen. Herhaal nogmaals door 2 lussen. Je hebt nu nog 2 lussen op de haaknaald zitten. Sla de draad een laatste keer om de haaknaald en haal deze door de laatste 2 lussen.

Meerderen, minderen en gaatjes haken
Als je wilt meerderen dan maak je de steek 2 keer in dezelfde steek.
Als je wilt minderen dan haak je 2 steken samen. Haak wel alleen in de voorste lussen van de steek. Steek in, sla de draad om, steek in de volgende steek, sla weer de draad om. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald. Sla nog een keer de draad om en haal deze door alle lussen.
Als je gaatjes wilt in je haakwerk, dan maak je een losse en sla je een steek over.